Coalitie Wil Meer Regie Over Woningmarkt Hartvanwaddinxveennl

Coalitie wil meer regie over woningmarkt - Al het nieuws uit Waddinxveen

Coalitie wil 40 miljoen in fonds voor starters op woningmarkt

07/11/2022 Er moet vanuit de overheid 40 miljoen euro naar een fonds voor starters op de woningmarkt. Dat vinden de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het CDA kwam met het voorstel, om het zo gemakkelijker te maken om een eerste huis te kopen.

Krijgen politieke partijen meer regie over de woningmarkt?

29/03/2021 Dat willen twaalf van de zittende partijen. VVD houdt niet van het optuigen van nieuwe ministeries, maar spreekt wel over meer regie bij het verdelen van schaarse grond. Het rijk wil de touwtjes dus weer terug in handen krijgen. Ze willen niet meer lijdzaam afwachten of gemeenten en provincies wel snel genoeg de juiste vergunningen afgeven.

Woonminister De Jonge wil met 'meer regie' woningmarkt uit - Telegraaf

27/01/2022 De compleet vastgelopen woningmarkt moet met meer regie vanuit de overheid uit het slop worden getrokken. Die belofte doet minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) tijdens zijn eerste debat ...

Coalitie wil 40 miljoen in fonds voor starters op woningmarkt

07/11/2022 DEN HAAG (ANP) - Er moet vanuit de overheid 40 miljoen euro naar een fonds voor starters op de woningmarkt, vinden de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Het CDA kwam met het voorstel, om het zo makkelijker te maken een eerste huis te kopen. De regeling gaat alleen gelden voor nieuwbouw.

Coalitie wil 40 miljoen in fonds voor starters op woningmarkt

07/11/2022 Coalitie wil 40 miljoen in fonds voor starters op woningmarkt. Er moet vanuit de overheid 40 miljoen euro naar een fonds voor starters op de woningmarkt. Dat zeggen de coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Dit fonds moet het voor starters makkelijker maken een eerste huis te kopen.

Verkiezingen 2021: de standpunten over de woningmarkt - Hypotheker

Net als de VVD wil de PVV de regie over de woningbouw bij het Rijk leggen. De PVV wil een minister van Wonen aanstellen. Meer koopwoningen bouwen voor starters, gezinnen en ouderen. Niet alleen in de stad bouwen, maar ook daarbuiten. De hypotheekrenteaftrek niet verder afbouwen. De PVV wil geen regels omtrent stikstof, PFAS, milieu, duurzaamheid etc.

Nieuwe coalitie wil regie terug | Nieuws030 - Nieuws030

01/06/2022 Op het gebied van volkshuisvesting zegt het coalitieakkoord dat groei geen doel op zich is, maar dat er wel veel nieuwe huizen nodig zijn voor woningzoekers. Het college wil stevige maatregelen nemen om de woningmarkt beter in balans te brengen met als doel een betaalbare woning voor iedereen in Utrecht.

Nieuwe Eindhovense coalitie wil meer grip op overspannen - ed

10/06/2022 EINDHOVEN - Het nieuwe Eindhovense stadsbestuur denkt aan onorthodoxe maatregelen om grip te krijgen op de overspannen woningmarkt. De coalitiepartijen GroenLinks, CDA, PvdA en D66 willen sommige woningzoekenden voorrang bieden, de opkoopbescherming uitbreiden en een leegstandsboete invoeren. Regels om leegstaande kantoren en bedrijfspanden om te ...

Nieuwe coalitie Groningen wil heft in eigen hand nemen op energie- en

13/06/2022 De nieuwe coalitie in Groningen wil een gemeentelijk energiebedrijf en een vastgoedbedrijf opzetten om zo de regie terug te pakken in die sectoren.

Wat willen de partijen met de woningmarkt? | Partijprogramma's - NU

09/02/2021 Wat willen de verschillende politieke partijen met een prangend onderwerp als de woningmarkt? NU.nl liep alle verkiezingsprogramma's voor je af, zodat je precies weet wat je kunt verwachten als ...

Coalitie wil 40 miljoen in fonds voor starters op woningmarkt

07/11/2022 DEN HAAG (ANP) - Er moet vanuit de overheid 40 miljoen euro naar een fonds voor starters op de woningmarkt, vinden de vier coalitiepartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

Woningmarkt: wat wil de politiek? - Centraal Beheer

Door het politieke stelsel in Nederland komen de grootste partijen niet automatisch ook in de coalitie. In de komende tijd zal blijken welke partijen in de coalitie komen. Duidelijk is in ieder geval dat partijen het in grote lijnen eens zijn over veel woonthema's, zoals de noodzaak om meer woningen toe te voegen aan het woningaanbod.

De Jonge kan veel minder dan hij wil - NRC

12/03/2022 Het gaat om 350.000 koopwoningen (dit jaar tot 355.000 euro) en middenhuur (momenteel tot 1.000 euro per maand). En om 250.000 sociale huurwoningen. Die moeten verspreid worden over het land.

Nieuwe coalities in West-Friesland: meer inspraak voor inwoners en

De nieuwe coalitie wil dichter bij de inwoner komen: wethouders worden aanspreekpunt van een 'eigen' wijk, die ze ieder jaar toegewezen krijgen. Verder gaat de gemeente experimenteren met ...

Adviesraad: regie van De Jonge op de woningmarkt is te vrijblijvend

15/06/2022 Meer betaalbare woningen. Zo wil De Jonge dat er tot 2030 600.000 betaalbare woningen worden bijgebouwd koopwoningen tot 355.000 euro, sociale huurwoningen (met een huur tot 763 euro) en ...

Coalitieakkoord #3: Hoe Rutte IV Nederland (en Haar Woningmarkt

In zeven mini-afleveringen nemen we jullie kriskras mee door het akkoord.Deze aflevering: Anton Poelarents en Toke van Telgen over hoofdstuk 2 Duurzaam land. Over hoge n snelle ambities, meer regie vanuit twee nieuwe ministers en een zoektocht naar rollen en verantwoordelijkheden.Presentatie: Marte Oost & Mirthe de Kok Montage: Vincent de Mees & Arjen Geut

Nieuwegeinse coalitie wil door op dezelfde voet met (bijna) dezelfde

08/06/2022 De nieuwe coalitie trekt flink de portemonnee. Zo gaat er 750.000 euro naar het groen in de stad en meer dan een miljoen naar een deltaplan om laaggeletterdheid tegen te gaan.

De stoere taal van Hugo de Jonge lost de woningcrisis niet op

16/05/2022 Hugo de Jonge wil meer regie over de woningbouw. Het model waarbij de centrale overheid zich niet bemoeit met de woningmarkt, maar alles overlaat aan lagere overheden en de vrije markt, heeft gefaald. Van ministerile aanwijzingen tot onteigeningen: welke instrumenten heeft de minister om de regie weer in handen te krijgen?